e-mag

vineri, 5 aprilie 2013

TRATAMENT PAR GRAS



Frunze de menta - Pune 1 1/2 pahare cu apa intr-o oala. Adauga un pumn de frunze de menta si lasa-le la fiert pentru 20 de minute. Amesteca solutia si toarn-o peste samponul tau (300 ml).

Balsam cu extract de henna - amesteca extractul din frunze de henna cu 2 linguri de iaurt si putin zahar pentru a forma o pasta. Adauga putina apa, daca ti se pare ca pasta este prea densa. Aplica amestecul pe par si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care indeparteaza cu apa.

Lamaie si aloe vera - ai nevoie de 1/2 lingurita de aloe vera gel si 1 lingura de zeama de lamaie. Amesteca cele doua ingrediente si adauga putin din samponul tau. Spala-te in mod normal pe par cu acesta compozitie, dar nu mai mult de cateva saptamani, pentru ca intreaga compozitie isi va pierde proprietatile in contact indelungat cu aerul.
Nasturel (Nasturtium officinale) - este o planta cu numeroase proprietati (benefica impotriva cancerului, da gust salatelor) datorita vitaminelor si mineralelor sale: fier, zinc si vitamina A.

Intr-un bol cu apa adauga un pumn de frunze proaspete de nasturel (cantitatea se poate mari in functie de marimea parului) si amesteca bine. Incalzeste compozitia si pune-o la fiert timp de 10 minute, dupa care las-o la rece. Intre timp, spala-te pe par si aplica apoi solutia preparata, lasand-o sa actioneze 20 de minute inainte de a clati cu apa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu