e-mag

duminică, 7 aprilie 2013

Cum înlocuiești sarea și zahărul din alimente?




Sarea e poate cel mai păcătos ingredient pe care îl înghiţim zilnic în cantităţi mari, şi asta, în dauna sănătăţii noastre. Iată câteva trucuri, potrivit femina.ro, legate de cum să înlocuieşti acest aliment cu ceva mai sănătos şi la fel e gustos.

- Cumpără numai legume şi fructe proaspete! Cele congelate sau conservate au adaos de sare și zahăr.

- Alege carnea proaspătă! Cea congelată are adaos de sare.

- Carnea la conservă pierde din conţinutul de sare dacă este dată printr-un jet de apă.

- Citeşte etichetele alimentelor! Pastele, cerealele, biscuiţii au sare în cantităţi considerabile.

- La gătit, foloseşte condimente în loc de sare! De exemplu, omleta e mai gustoasă cu cimbru uscat, iar orezul devine mai aromat dacă adaugi la fiert puţin cardamon sau ghimbir.

- Înlocuieşte concentratele cu plante aromatice care dau gust mâncării!

- Folosește muştarul drept sos! Ketchupul are mult zahăr, iar maioneza, sare.

- Fă prăjituri de casă cu jumătate din cantitatea de zahăr din reţeta şi completează cu piure de fructe, pe care-l prepari foarte uşor sau îl cumperi de la raioanele cu mâncare pentru copii!

- Dă băuturile răcoritoare din comerţ pe limonada de acasă.

- Ai grijă la consumul de lapte! În mod natural, acesta conţine o cantitate destul de ridicată de sare, respectiv 125 mg de sodiu la o ceaşcă de lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu