e-mag

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Sfaturi in bucatarie



Iata cateva sfaturi care va vor face viata mai usoara in bucatarie. Stiu ca nu intodeauna aveti chef de bucatareala sau nu intotdeuna in bucatarie totul merge struna, de aceea, mam gandit sa va dau o mana de ajutor si iata-ma pusa pe treaba, documentandu-va pentru voi. 
Mai jos gasisiti cateva trucuri:



ALBUS


- pentru a pastra cateva zile albusurile de ou, turnati deasupra cateva picaturi de apa;

- albusul oualor de rata nu se foloseste la prajituri, fiind prea gras nu se bate spuma;


- spuma de albus nu se lichefiaza daca punem in ea zaharul in doua reprize: una cand incepem batutul, cealalta la final;


- albusul de ou se desparte usor de galbenus, daca oul spart e pus deasupra unui vas, intr-o palnie. Albusul curge in vas, galbenusul ramane intreg.


- albusul de ou se intareste mai repede daca adaugam in el un praf de sare sau de zahar, sau cateva picaturi de lamaie sau de apa rece;


- cand bateti albusul de ou, puneti in el o lingura de apa rece, din aceeasi cantitate de oua, va iesi o masa mai mare de albus.





ALIMENTELE

- nu se mai lipesc de peretii congelatorului, daca puneti sub ele un covaras pe masura, dintr-o folie de plastic sau aluminiu.


ALUATURI


- cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba, umezita cu apa;

- aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat intr-un vas mare si curat, din material plastic;

- aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin untdelemn;

- aluatul de cozonac devine deosebit de fraged daca puneti in el o lingura de otet;
- aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat daca in loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer;

- ca sa nu se lipeasca de aluat formele cu care sa taie (stelute, semilune, ovaluri) trebuie de fiecare data inmuiate in faina.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu