e-mag

sâmbătă, 19 octombrie 2013

CURIOZITĂŢI ALIMENTARE


Uleiul de cătină îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului.



Roşiile conţin o substanţă care are proprietăţi antioxidante. Cu ajutorul ei sunt protejate celulele, se împiedică distrugerea şi degenerarea lor, care ar putea cauza apariţia cancerelor. Alte legume cu proprietăţi asemănătoare sunt salata verde, varza, broccoli, anghinarea şi ardeiul iute.



Pâinea rămâne mai mult timp proaspătă dacă se păstrează într-un vas smălţuit, de sticlă sau de porţelan, acoperit cu capac. Pe fundul vasului se va pune o bucăţică de cartof crud sau puţină sare. Aceasta ajută ca pâinea să nu mucegăiască.



Prima pudră de cacao a fost fabricată pentru prima oară de către olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, în 1828.



Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi. Interesant de remarcat este faptul că aceeaşi substanţă se regăseşte şi în ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu