e-mag

duminică, 27 octombrie 2013

Cum intarziem albirea parului




Sigur ca intotdeauna avem la indemana vopseaua, slava Domnului pentru asta, dar eu sunt adepta preventiei si abia apoi a reparatiilor.

Albirea parului poate avea multe cauze. Fie ca e vorba de boala, de factori ereditari, de deficiente in organism sau de o combinatie intre toate. Efectul psihic insa asupra ta este unul singur: e un semnal ca nu mai esti tanara. Chiar daca ai abia 30 de ani, firele de par albe se incapataneaza sa-ti spuna, ha! nu mai ai 16!

Iata cativa pasi ca sa-ti pastrezi cat mai mult culoarea:

Asigura-te ca din alimentatie nu-ti lipsesc proteinele. Carnea, soia, ouale, cerealele trebuie incluse neaparat in meniu.

Si fierul e important. In fiecare zi, consuma alimente bogate in fier, minerale, si vitaminele A si B. Salate, banane, rosii, iaurt, stridii, oua, seminte neprajite de floarea soarelui.

Sarea joaca si ea rolul ei. Iodul stimuleaza productia de melanina care sta la baza culorii firului de par.

Relaxarea e si ea importanta. Unul dintre factorii albirii parului e stresul. Sigur ca el nu dispare doar pentru ca asa ne dorim, dar il putem alunga prin sport, meditatie sau pur si simplu facand ceva ce ne place.

Mastile de par facute din unt s-au dovedit a pune umarul la pastrarea culorii parului.

Un alt aliment care va poate ajuta este curry-ul, dar de data aceasta in mancare. Ii puteti simti efectele si daca fierbeti frunze de curry in ulei de cocos si aplicati amestecul pe par.
 
Un alt amestec bun este cel dintre miere si ghimbir. Il puteti pastra in frigider si in fieacre dimineata mancati cate o lingurita, ca un ritual de lupta impotriva parului alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu