e-mag

vineri, 25 octombrie 2013

8 exercitii pentru a scapa de burtica!




Bicicleta. Stai intinsa pe spate cu mainile sub ceafa si picioarele intinse. In timp ce ridici piciorul drept spre piept ridici si cotul opus (in acest caz stangul). Cotul trebuie sa atinga genunchiul. Repeta si cu celalalt picior. 10 repetari pe fiecare picior sunt indeajuns.

Ridicari. Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de o minge. Stai in picioare, cu mingea in fata, picioarele departate la nivelul umerilor. Te lasi pe vine complet, iei mingea, apoi te ridici si arunci mingea deasupra capului. Exercitiul trebuie facut cu spatele cat mai drept (in special cand te apleci dupa minge) si destul de rapid. 20 de repetari.

Abdomene. Stai culcata pe spate, insa cu picioarele ridicate (drepte sau cu genunchi indoiti) si gleznele incrucisate. Mainile trebuie sa fie la ceafa. Vei executa abdomene scurte in care doar umerii sunt ridicati de la sol. Repeta de 15 ori.

Foarfeca. Stai culcata pe spate, cu mainile pe langa corp. Picioarele nu trebuie sa atinga solul, le vei tine la un unghi de 30-45 grade, apropiate si cu varful intins. Din aceasta pozitie vei ridica cat poti de mult cate un picior, pe rand, ca o foarfeca. In tot acest timp abdomenul trebuie sa fie incordat. Repeta de 20 de ori fara sa atingi solul cu picioarele.

Cerc. Stai culcata pe spate, picioarele intinse, cu mainile sub sezut. Ridici ambele picioare si desenezi in aer cercuri (picioarele sunt unite). Cu cat cercurile sunt mai mari si picioarele mai jos cu atat este exercitiul mai eficient. 10 cercuri, pauza, apoi inca 10 cercuri in directia opusa.

Litera V. Este un exercitiu mai greu, insa merita efortul. Stai in sezut si din aceasta pozitie ridici picioarele si iti inclini usor trunchiul spre spate, astfel incat trupul tau sa formeze litera V. Mainile le ti ridicate la nivelul umerilor, numeri pana la 10 si te intinzi pentru relaxare. Trebuie sa tii abdomenul si picioarele incordate pentru echilibru, de aceea este un exercitiu excelent pentru a scapa de burtica. Repeta exercitiul de 10 ori.

Abdomene laterale. Acest exercitiu iti lucreaza muschii laterali ai abdomenului. Stai pe o parte, cu genunchii indoiti. Spatele trebuie sa stea pe podea, iar mainile la ceafa. De aici te ridici cat poti de mult, fara a baga barbia in piept (privirea trebuie sa fie in fata). Repeta exercitiul de 20 de ori apoi schimba partea.

Lumanarea. Stai culcata pe spate cu mainile sub sezut si picioarele ridicate, la unghi de 90 grade. Din aceasta pozitie iti vei ridica sezutul, ca si cum ai incerca sa atingi cu varful degetelor ceva in aer. Repeta exercitiul de 10 ori, te odihnesti, apoi inca 10 repetari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu