e-mag

sâmbătă, 10 mai 2014

Ce nu stiai despre prezervativ!




Desi este poate cea mai folosita metoda de contraceptie din toata lumea,se pare ca multi nu stiu sa o foloseasca in mod corect. Vorbim despre prezervativ, cea mai simpla si la indemana metoda de contraceptie. Hai sa aflam lucruri pe care poate nu le stiai.
  1. Prezervativul se poate deteriora daca folosesti un lubrifiant pe baza de ulei. De aceea,cei mai recomandati lubrifianti sunt cei pe baza de apa sau silicon.
  2. Prezervativele cu arome sunt daunatoare ph-ului din interiorul vaginului feminin, iar acest lucru poate facilita aparitia infectiilor.
  3. Prezervativele feminine sunt mult mai putin eficiente decat cele masculine, deoarece majoritatea femeilor nu stiu sa le foloseasca corespunzator.
  4. Daca nu scoti aerul din varful prezervativului, inainte de a-l pune, acesta se poate rupe.
  5. Prezervativul asigura protectie de 100% in fata bolilor cu transmitere sexuala, insa doar 89% in fata sarcinilor nedorite.
  6. Pentru ca prezervativul sa se pastreze in cea mai buna forma, acesta nu trebuie tinut in caldura sau umiditate, deoarece se poate “topi”. Pastreaza intotdeauna prezervativele intr-un loc racoros  si ferit de umiditate.
  7. Primele prezervative au fost confectionate din intestine de oaie. Chinezii foloseau drept prezervativ o hartie de matase imbibata in ulei.
  8. Prezervativele sunt pe diferite marimi, in functie de penisul partenerului. Daca acesta foloseste un prezervativ prea mare, exista riscul ca prezervativul sa alunece de pe penis, sa iti ramana in vagin si sa te trezesti si cu vreo sarcina nedorita. La capatul opus, daca partenerul foloseste un prezervativ prea mic, acesta se poate rupe cu usurinta si din nou, poti ramane insarcinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu