e-mag

marți, 5 martie 2013

MASTI PENTRU PROTECTIA PARULUI PE TIMP DE IARNA



Pai, sa incepem, zic si daca tot a trecut iarna asta, am gasit prin hartiile "bunicii" niste sfaturi care mi-au fost de folos in anotimpul rece. NU spun ca le-am pus pe toate la incercare, dar va indrum pe voi, ca incepand cu anul viitor sa le puneti in practica dar, sa-mi dati si mie de veste, asa ... ca intre noi fetele:


Masca cu banane si miere   


Ingrediente
1 banana coapta bine
2 linguri de iaurt
2 lingurite ulei din germeni de grau
1/4 lingurita de lecitina
1/8 lingurita de miere de albine
2 lingurite de lapte condensat
2-4 picaturi ulei esential de ylang ylang



Se amesteca ingredientele cu mixerul si se aplica pe parul spalat si sters in prealabil. Se lasa sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste cu apa din abundenta. Aceasta masca se aplica o data pe saptamana.



Masca de ingrijire a parului vopsit - par normal sau uscat

Pentru parul normal sau uscat se recomanda o masca de hidratare intensa si regenerare, care reface structura proteica a parului. Aceasta masca se prepara astfel: se pun intr-un castron si se amesteca doua linguri de ulei de ricin (de la plafar sau farmacie), doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa (se cumpara de la farmacie), o fiola de vitamina E (tot de la farmacie), un galbenus de ou si doua linguri de miere.


Masca se tine jumatate de ora, apoi parul se spala cu sampon,si se clateste ulterior.



De asemenea, oul singur poate fi folosit ca un adevarat balsam de par. 
Separa albusul de galbenus si bate albusul cu un tel pana se transforma intr-o spuma groasa apoi adauga si galbenusul. Maseaza-ti aceasta spuma in parul curat, dupa spalare, si ramai asa cateva minute. Dupa ce clatesti parul tine-l putin sub un jet de apa rece.

Pentru si mai multa stralucire clateste-l cu un litru de apa calaie in care ai dizolvat doua linguri de otet. Nu-ti face griji, mirosul de otet nu va ramane in par.

Sper ca v-au fost de folos.
XOXO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu