e-mag

joi, 2 mai 2013

10 ALIMENTE PT O PIELE FRUMOASA


1. AVOCADO


Acest fruct bogat musteste de vitaminile C si E, minunatele vitamine care se lupta curajoase cu radicalii liberi ce provoaca imbatranirea. Chiar daca se considera ca are un continut ridicat de grasimi, aceste grasimi sunt de laudat pentru ca sunt monosaturate si printre ele gasim si acizi grasi Omega 3.




 

2. FRUCTELE DE PADURE


Afinele, zmeura, coacazele, merisorul, capsunele, toate fructele de padure desenate de culorile aprinse ale talentatei naturi sunt o adevarata comoara pentru piele, fiind extrem de bogate in vitamina C si E, riboflavina si fibre. Aceste fructe micute au un ingredient natural care ajuta organismul sa produca mult colagen - cel ce ofera suplete si catifelare pielii. Mai nou, s-a descoperit ca fructele exoticului arbore de Acai, dezvaluit de padurea amazoniana, contin cea mai mare cantitate de antioxidanti, in comparativ cu toate fructele din lume. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, previn imbatranirea prematura si distrugerea celulelor.



3. CIOCOLATA NEAGRA


Suprinzator sau nu, asa cum am mai pomenit si intr-un alt articol, pacatoasa ciocolata (cea neagra, in special) are un continut ridicat de antioxidanti care imbunatateste fluxul sangvin si protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare.





4. CEAIUL VERDE

Daca trebuie sa numim o bautura din toata aceasta lume mare care sa fie cea mai sanatoasa, atunci ceaiul verde este aceea. "Licoarea" minunata este considerata a fi mai sanatoasa decat apa, mai ales in ceea ce priveste efectele asupra pielii.

Folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru acnee, ceaiul verde este un puternic antioxidant si, baut zilnic, iti ofera dozele necesare de vitamina C, D si K.



5. MACROUL, SOMONUL, SARDINELE SI TONUL


Chiar daca sunt specii uleioase, carnea acestor pesti contine acizi grasi Omega 3, oferind pielii capacitatea de a-si imbunatati elasticitatea. De asemenea, previn astuparea porilor.







6. STRIDIILE


Chiar daca le stim, mai degraba, ca aliment afrodisiac, stridiile sunt si o sursa excelenta de zinc. Zincul asista in productia de colagen, si automat in modelarea unui ten curat si revitalizat.



7. RODIILE


Ca si fructele de Acai, rodiile sunt considerate "superfructe", datorita continutul bogat de antioxidanti. Indiferent daca iti hranesti pielea cu fructul in sine sau cu suc de rodii, vei beneficia de efecte incredibile - minunatul fruct previne aparitia varicelor.

Rodia contine antocianine care intaresc peretii vaselor de sange, vase de sange care hranesc pielea si o fac elastica si catifelata.





8. SPANACUL


Probabil ca nu te vei transforma atat de radical precum Popeye Marinarul, dar, cu siguranta, consumul de spanac iti va fi benefic. Acesta contine acid alfa-lipoic si luteina - doua componente ce lupta impotriva imbatranirii pielii si inflamatiilor.



9. ROSIILE


Rosiile sunt o sursa excelenta de licopen, un "ingredient" al naturii din reteta frumusetii ce functioneaza ca un antioxidant, aducand numeroase beneficii pielii. De asemenea, acesta previne aparitia anumitor tipuri de cancer.






10. NUCILE


Ca si uleiurile din peste, nucile sunt extrem de bogate in acizi grasi Omega 3. Rezultatul hranirii pielii cu acesti acizi este ca aceasta devine mai supla si mai neteda, iar organismul tau va fi mai capabil in lupta cu inflamatiile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu